perjantai 11. heinäkuuta 2014 | 19.09

Saarihyppely: Aivan ihana Antiparos!

Terkkuja Santorinilta! Tultiin tänne jo eilen Parokselta, mutta koska ollaan vaan nautiskeltu meidän ihanista maisemista, en ole jaksanut istahtaa koneelle pitemmäksi aikaa ollenkaan. Tässä vähän Antiparos -fiilistelyä viime keskiviikolta..

Suhteellisen lämmintä oli..
Nukuimme keskiviikkoaamuna niin pitkään kun jaksoimme, söimme vähän aamiaista, ja lähdimme seikkailemaan kohti Antiparosta. Naoussan bussiasemalta lipunmyyjä osasi kertoa, että ensin pitää matkustaa bussilla Parikiaan, ja ottaa sieltä toinen bussi Pountaan, josta pääsee sitten autolautalla yli. Seurasimme naisen ohjeita, ja pääsimme todella kätevillä vaihdoilla noin tunnissa Pountaan, josta pieni paatti lähes lennähti lyhyen lahden yli. Hinta bussilipulle oli 1,60€ Naoussa-Parikia/ hlö ja Parikia-Pounta 1,60€/hlö. Ja lauttamatka taisi olla hurjat 1,10€/ hlö.


"lossi" / autolautta, jolla salmi ylitettiin

Antiparoksen satama
Tallailimme Antiparoksen pienen kylän läpi, kävimme kaffella, ja jatkoimme paikan ihastelua. Todella kaunis pieni kylä, joka hieman muistutti Koufonissia. Joskin turisteja, putiikkeja ja positiivista säpinää oli enemmän.


Tämä oli ehkä liikuttavin ja ihanin juttu ikinä - bongaa kuvasta kissa <3 <3 <3
Ps. jos ette jo tiennyt, olen aikamoisen ihastunut kaikkiin kissoihin ;)



Koska iltapäivän aurinko oli vaan kuumempi ja kuumempi, päätimme suunnistaa rannalle. Ja koska meillä ei ollut karttaa tai mitään muutakaan mukana, lähdimme seuraamaan ruotsalaisia nuoria daameja, jotka näyttivät siltä, kuin olisivat rannalle suunnistamassa. Ja hyvin arvasimme, oikeaan paikkaan daamit meidät johdattivat. Ja koska soijaa pukkasi ihan kunnolla, pysäköimme ihanaan varjoisaan rantabaariin viilentelemään..


Suurena Bloody Maryn ystävänä jäin jälkikäteen harmittelemaan, ettei tällaista "aamiaista" tullut maistettua.. Muutenkin aika hyvä, huumorilla höystetty ruokalista, eikös!
Päädyimme istumaan tuossa idyllisessä ja superrennossa rantakuppilassa pari tuntia, söimme vähän jotain snäkkistä ja otimme parit drinksut ennen kuin tallailimme rannalle puun alle ottamaan pikku päiväunet. Minä kävin uimassa, ja uinnin jälkeen simahdimme molemmat toviksi. Oli melkein pöllämystynyt olo, kun heräsimme: emmehän me koskaan nuku päiväunia.. Mutta toisaalta, lomallahan saa tehdä ihan mitä vaan, vaikka sitten ottaa torkut puun alla rannalla!! :D


Rantsulöhöilyn jälkeen mietimme paluumatkaa Naoussaan, ja päätimme ottaa Antiparoksen satamasta pienen laivan takaisin Parikiaan. Paattimatka kestäisi reilut 30 minuuttia, ja hintaa lystille oli 5€/ hlö. Ei hassumpaa. Varsin leppoisa venematka takaisin Parokselle. Koska veneen lähtöön oli vielä aikaa, nappasimme vähän viiniä ja tonnikalasalaatin puoliksi sataman kuppilassa. Johan se vähän hiukoikin "rankan" päivän jäljiltä.. :)



Paluumatkalla harmittelimme, ettei meillä ollut enempää aikaa tuolla hurmaavalla saarella. Olisipa ollut ihanaa käydä tutustumassa paikan tippukiviluoliin, ja viettää vähän enemmän aikaa myös sen hurmaavilla rannoilla.

Ehkäpä joskus vielä palaamme Antiparokselle uudelleen, se oli kyllä yksi reissumme ehdottomasti mieleenpainuvimmista paikoista. Ahhh kuinka me nautittiin!


8 kommenttia:

  1. Nämä saaripostaukset on olleet mahtavia, kiitos! Mulla on sellainen kreikan kokoinen aukko reissusivistyksessä, eli joskus pitäisi kyllä päästä tuollaiselle idylliselle saarelle lepuuttamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että reissupostaukset ovat olleet mieluisia! Meinasi kyllä hermo mennä monesti, kun erinäisten wifien kautta kuvien siirto saattoi kestää tuntikausia.. Mutta ne ovat kiva muisto myös itselle.

      Suosittelen kyllä Kreikkaa ihan täysillä - laita viestiä, jos joskus haluat suosituksia tai vinkkejä!

      Poista
  2. Ihania kuvia, vähän matkakuume heräilee näitä katsellessa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! :) Voipi olla, että syksyn tullen näitä selaillessa tulee itsellekin matkakuume (taas!)

      Poista
  3. Ihanan näköistä! Kreikan saarihyppelylle on kyllä joskus vielä päästävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! Laita viestiä jos joskus tarvitset reissuvinkkejä tai jotain :)

      Poista
  4. voi että miten ihania lomakuvia! piti selata kaikki postaukset pariin kertaan :)

    VastaaPoista

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä