tiistai 8. lokakuuta 2013 | 10.08

Resepti: Paholaisen Hillo

Meillä chilikausi on pikkuhiljaa lopuillaan, ja sadonkorjuu parhaimmillaan. Chilit muuttivat sisälle ikkunalaudalle pari viikkoa sitten ensimmäisten yöpakkasuhkien alta, ja sato alkoi kypsyä salaman lailla. Ja nyt tuntuu, että hedelmää tulee joka päivä lisää..


Koska sato on kypsynyt tässä vaiheessa kovin epätasaisesti, olen poiminut kypsiä pakkaseen minigrip -pussiin. Sieltä niitä on sitten helppo napata yksi kerrallaan. En tiedä onko paras pikasäilöntäkeino, mutta ihan hyvin tämä on meillä toiminut.

Lemon Drop?
Satoa on tosiaan ihan riittävästi meidän perheen tarpeisiin, nyt kypsymässä ovat jalapenot, lemon dropit ja oranssit habanerot. Yksi ihana liilakukkainen chili vielä kypsentää omia hedelmiään, se mitä niistä tulee on ihan mysteeri.


Mutta sitten siihen asiaan. Päätettiin meidän haboilla koklata *Chilistelyä willisti Sushrajalla!* -blogista bongaamaani Paholaisenhilloreseptiä. Ja aavistus sitä taas sovellettiin, mutta hyvää tuli. JA TULISTA.

Paholaisen hillo:

Meidän hilloon tuli:


  • n. 500g tomaattia (kypsimpiä mitä kaupassa oli tarjolla)
  • n. 500g paprikaa (punnittu kantoineen päivineen)
  • Valkosipulia 4 kynttä
  • 1 suurehko keltasipuli
  • Ruukullinen tuoretta basilikaa
  • 1dl etikkaa (puolet valkoviini- ja puolet omenaviinietikkaa, pullonpohjat tyhjiksi)
  • 25-30 habaneroa (summanmutikassa)
  • n. 1kg hillosokeria. Sitä tuli vähän liikaa, vähempikin olisi riittänyt...

Resepti kuvina:


Hilloa tuli meillä tuollainen ihan mukava 7 pullon satsi, josta varmaan ainakin pari lähtee lahjaksi jollekin chilipäälle. Hillo on tooooosi tujakkaa, joten ihan sellaisenaan se ei ihan kaikille välttämättä maistu. Mutta veikkaanpa, että soosi on kiva lisä jossain kana- tai possukastikkeessa.

Chilejä on vieläkin aika valtavasti. Vinkkaa, jos sulla on joku kiva chiliresepti!

Rakkaudella,
Elisa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä