perjantai 22. maaliskuuta 2013 | 10.40

Top 10, omnomnom ruokaa

Tänään viikonlopun kunniaksi lemppariruoat **top 10**.

Minun lempparit on usein mausteisia ja niissä on chiliä. Tämä postaus olisi iiiihana tehdä omien valokuvien kera, mutta koska en ole ottanut ruokakuvia juuri koskaan, joudun tällä kertaa tukeutumaan osittain googlen ihmeelliseen kuvapankkiin. Sorry guys. Ehkäpä aloitan vastaisuudessa kuvaamaan niitä ruokiakin?

Kaikki ao ruoat ovat niitä itse tehtyjä ja maustettuja. Listauksessa myös vähän ajatuksia, mitä näihin mun lempiruokiin sisältyy.

1. Omatekemät hampurilaiset

Omiin hampurilaisiimme käytämme aina kunnon leipää, monijyväistä kaupan leipätiskin sämpylää. Tai ihan perinteistä reissumiestä. Sitten ketchup, sipuli ja suolakurkku, salaatti, tomaatti ja jalapenot. Ja cheddarjuustoa pihvin päälle. Pihvi tehdään luonnollisesti hyvin maustetusta naudan paistijauhelihasta. Joskus räväytetään ja laitetaan väliin myös pekonia tai quacamolea.
**kuva**

2. Fajitas, kana tai jauhelihaversio

Ihan yks ehdoton lemppareista on meksikolainen. Ja se vaatii ehdottomasti maailman parasta **moli-molia**!

Oma kuva

3. Lasagne

Itsetehty lasagne valkoisine kastikkeineen on ihan ylihyvää. Pitää vaan muistaa maustaa jauhelihakastike ja valkokastike kunnolla ja laittaa sekaan reilusti juustoa. Tämä on meillä harvinainen herkku, on sen verran kaloripommi, ettei sitä viitsi joka viikko tehdä.

**Kuva**

Vinkkivitonen: Tee kerralla lasagnea useampi astiallinen, ja laita ylijäävät kypsentämättömänä pakkaseen. Kun sen heittää pakkasesta uuniin, se maistuu ihan vastatehdyltä! Valmiiksi kypsennetty ja siitä pakastettu lasagne ei ole koskaan niin hyvää kuin tuore!


4. Grillatut vartaat possu/ kana chili-inkivääri-korianteri

Tässä ihan killeriresepti possuvarrasmarinaadille (ja miksei kanavartaillekin) - GRILLIKAUTTA ODOTELLESSA:

  • Reilusti soijaa
  • Hunajaa
  • valkosipulia
  • öljyä
  • iso pala inkivääriä
  • chiliä maun mukaan (meillä käytetään sitä ylläriylläri aika paljon)
  • iso kourallinen tuoretta korianteria
  • Sitruunan/ limen mehua

Sitten kaikki sekaisin ja possut (tai kanat) sinne sekaan maustumaan ainakin tunniksi. Voin sanoa että namnamnamnam!!! Sitten palat vartaaseen ja grilliin! Ihana grillaushitti!

Tässä onkin hyvä kooste meidän perinteisestä grillilounaasta.
Vartaat grillattu ja salaatit ja tzatzikit tietty mukana.
..tulispa jo kesä...

5. Fetasalaatti ja tzatziki, kreikkalainen


Need to say more?

Meillä Tzaziki tehdään näin:


  • 1/2kg Turkkilaista jogurttia
  • 1/2 mehukas kurkku
  • 2-3 valkosipulin kynttä puserrettuna (oman maun mukaan)
  • 1rkl hyvää oliiviöljyä
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria
  • Pieni loraus sitruunamehua tai etikkaa

Raasta kurkku ja purista siitä ylimääräiset nesteet pois (voi valuttaa myös siivilällä, mutta minä vaan ronskisti tursotan nesteet pois). Sekoitetaan kurkkuraaste jogurttiin, puristetaan valkosipulinkynnet ja sekoitetaan kaikki loput aineet. Sitten vähäksi aikaa jääkaappiin maustumaan. Tarjoillaan laakealta lautaselta tuoreen patongin kera (meillä usein tarjoillaan kulhosta, kun ollaan "suurkuluttajia).

Olen huomannut, että valkosipulin maut tulevat paremmin esiin, kun valkosipuli on puristettu puristimella. Jos vaan pilkot valkosipulit pieneksi, niin valkosipulin nesteet eivät samalla tavalla mausta jogurttia. Tässä saattaa olla montaa koulukuntaa, tämä on vaan minun mielipiteeni.

6. Kunnon sisäfilee pihvi ja hyvä salaatti

Ei tähän kuvaan kai mitään lisättävää. Paitsi lasi jotain ihanan täyteläistä punaviiniä...

**kuva**

7. Mausteinen tomaattikeitto

En ole koskaan tainnut maistaa pahaa tomaattikeittoa. Kesällä rakastan Gazpachoa, joka on kylmää tomaattikeiton tapaista soppaa, talvella taas oikein kuuma mausteinen tomaattikeitto on taivaallista. Oletko kokeillut heittää joskus sekaan korianteria?

Pari kesää sitten parvekkeella kasvoi myös tomaattikeitto-
ainekset

8. Intialainen Tikka Masala ja Naan leipä

Oikeen kunnolla chiliä ja inkivääriä ja korianteria, niin tulee tosi maukasta!

Naan leivän kanssa ollaan tehty raitaa tuon ylläolevan tzatzikin ohjeella, mutta johon on valkosipulin sijasta raastettu inkivääriä. Aika herkkua!

9. Makaronilaatikko

Perinteinen suomalainen makaronilaatikko ja paljon ketchuppia, niin avot! Tämä on meillä aika yleinen ruokalaji, helppo tehdä ja maistuu myös pienemmälle väelle. Mies käyttää meillä makaronilaatikossa Koskenlaskijajuustoa, sopii muutes aika hyvin tuohon "perinneruokaan"!
**Kuva**

10. Steak and Ale Pie

Skotlannissa pääsi tutustumaan Brittien "ihanaan" ruokakulttuuriin. Semmoista aikamoista rasvakauhua useimmat ruoat siellä ovat, mutta kunnolla tehtyyn Steak and Ale Pie:hen rakastuin ihan täysillä. Kunnon paksu, olueen tehty lihakastike, jossa lihaa on haudutettu pitkään, ja siihen taikinakansi päälle, niin kyllä vaan maistuu hyvälle!

Kokeiltiin kotona tehdä sitä jonkun ohjeen mukaan, mutta vähän soosi jäi vetiseksi, vaikka kuinka yritin suurustaa. Pitää kokeilla uudestaan jollakin hyvällä reseptillä joku päivä. Tässä oma versio jonkun ajan takia:
Olutsoosi hautumassa. Aika paljon olis pitäny laittaa suurustetta, että siitä olisi
tullut sakeampaa. Maku oli erinomainen.
Mitäs hyvää tänään syötäisiin...? Mitä teillä syödään viikonloppuna? (Ruoasta on vaan aina niin kiva puhua :))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ihanista kommenteista!

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä